jourhem

Alla inlägg under maj 2009

Av Johan och Johanna - 15 maj 2009 23:29


"IVJA" - Ett nytt begrepp införs då tilldragelsen sker frekvent. Står för "Inatt vaknade jag av".


IVJA att Misha låg på min mage vänd ner mot mina smalben där Randy hade placerat sig. Hon var inte glad.

   "Miiiiin. Maaaaatteeeee." morrade hon och spände antagligen ögonen i honom (svårt att se från där jag låg).

   "Ja... fast kanske lite min med?" försökte Randy hoppfullt.

   "You mooooove, you bleeeeeed!" eller något liknande kom svaret från Misha. Och så höll ordväxlingen på, en hel gangsterfilm utspelade sig alltså där på min mage i de tidiga morgontimmarna! Jag missade iofs början (och slutet eftersom jag somnade om) men jag har sett tillräckligt många för att veta hur de går. =)


Svarta damen - bäst på avstånd.


I morse levde Randy dock i högönsklig välmåga trots nattliga dispyter, och utförde den vanliga morgonronden på balkongen tillsammans med Yxel.


Morgonstund har guld i mund!


Gemensam omvärldsanalys genomförs och hemligheter utbyts.

 

 

Av Johan och Johanna - 14 maj 2009 23:13


Under avdelningen "Knasiga Miner" presenteras här tre bidrag:


Prosit?


Och sen har vi en ny Yxelgrimasch som kommer att bli en riktig klassiker tror jag:


Desperation? Habegär? Något lyser ur ögonen i alla fall.


Sen blev det fildelning! Yxel och Misha är nämligen båda två väldigt förtjusta i filmjölk, så på kvällen dukades det fram tre fat med varsin skvätt på. De äldre katterna lät sig väl smaka, men Randy verkade inte alls förstå vad filmjölk tillför världen. Som tur var förbarmade sig Yxel över hans portion också.


Neh, det här var inge vidare

 

Av Johan och Johanna - 13 maj 2009 23:01


Jourmatte är ute på galej och har ingen aning om ifall det har hänt något spännande idag. Och jourhusse sover. Vi kör en idolbild istället. =)


 

Av Johan och Johanna - 12 maj 2009 22:03


Myyyysigt när storebror ägnar lillebror lite omsorg. =)


Blir ren och fin! (Jag gillar det halvtvingande halsgreppet)


Yxel har blivit så go' med Randy nu, de leker och busar tillsammans och verkar alltid ha nåt nytt i kikaren. Och Randy hänger hängivet med på allt som Yxel hittar på, det ser verkligen ut som när ett storesyskon drar iväg och småsyskonet efter utan att ha en aning om vad som är planen. =)  Det nya närmare samarbetet KAN ha att göra litegrann med att när Randy blev av med sina långa vassa klor så kunde vi ju även klippa Yxels klor - en slags nedrustning helt enkelt.


Sitter och tänker på bus


Misha är också nedrustad men hon jobbar rätt bra med röstresurserna, så hon klarar sig fint ändå. =) Igår när Randy var på balkongen och Misha satt och åt vid dörren så bestämde sig Randy för ta sig in igen genom att helt sonika hoppa över henne. Höjden av förödmjukelse tyckte Misha och demonstrerade sitt missnöje med en rejäl gurgelmorr som lät väldigt länge. =) Lite senare stod jag i köket och bredde en smörgås och då kom alla katterna hoppande och tiggde till sig varsin bit ost. Men när Randy hade slukat sin bit bestämde han sig för att ta Mishas också. Oj vilken otroligt dålig idé det visade sig vara, Randy borde verkligen öva lite på att reflektera över vilka konsekvenser olika handlingar kan medföra. =) 


Men i små portioner tål Misha faktiskt Randy rätt bra nu, som synes på bilden här nedan. Kan man äta vid samma bord så finns det hopp! ;)


Fast håll dig på din kant.

 

Av Johan och Johanna - 11 maj 2009 22:08




Du som haver tåbegär

Se till mig som sliten är

Vart jag mig i sängen vänder

Möter mina fötter tänder

Sömnen kommer sömnen går

Gud bevare mina tår.

   

Amen.


Tår ska finnas här nånstans                                                  
                

Av Johan och Johanna - 10 maj 2009 16:41


Ja alltså ärligt talat, hur gör dom det här??


Övergår mitt förstånd


Dessutom utan att riva ner någonting. Fattar inte.


Hela helgen har Randy varit ett litet gospaket som på kvällarna dessutom har velat ligga en stund i vår säng med oss, innan tåbesattheten tar över. =) Han och Yxel har varit på många upptåg tillsammans i helgen, bland annat ett där Yxel lärde Randy att stjäla från Johans sängbord - en av Yxels favoritsysselsättningar. Randy var en storögd lärling. =)


Kort sagt en mycket lyckad helg!


Jag skulle vilja tipsa om Ewa Edströms artikel Varför ska man omhänderta en skyggis? som ingår i Kattstallets artikelserie om katthemmens arbete med hemlösa och utsatta katter. Det är en .doc-fil som öppnas med Microsoft Word eller liknande program. 

 

Av Johan och Johanna - 9 maj 2009 22:45


Det här - mina vänner - är en glad katt. =)



Jätteglad!

 

Av Johan och Johanna - 8 maj 2009 19:22


Titta här vad vi har lärt oss! Den svåra positionen HandRaktFramifrån är inte alldeles lätt att kombinera med approachen DirektStrykaKindenMot men som ni ser så har vi övat. =)


Inatt var det dags för stora tåtuggarrejset igen. Randy blandade kärleksfull tvätt med den lite mer burdusa gnagarstilen. I min förvirrade halvsömn så tänkte jag att jag ändå skulle vara lite pedagogisk - om slick och mjuk tass ligger foten still, om tugg och hård tass sparkar foten bort. Det hade säkert fungerat jättebra om inte Randy hade tyckt att själva fotsparken var det mest spännande i hela leken, så fort han hade åkt ner på golvet hoppade han upp igen för att fortsätta upptuktningen av foten. =) Så nu undrar jag i mitt stilla sinne hur lång tid det kan ta för en katt att tröttna på en fot, vid någon punkt måste väl ändå hans intresse för den svalna..?


Sängen är nya favoritplatsen!


Edit: Nu var jag tvungen att uppdatera detta inlägg, för när jag gick förbi sovrummet och tittade in så hade han LYFT PÅ ÖVERKASTET och bäddat ner sig! Den här katten är verkligen störtskön. =)


Gäsp!

 

Ovido - Quiz & Flashcards