jourhem

Alla inlägg den 16 maj 2009

Av Johan och Johanna - 16 maj 2009 18:45


Först en bild som visar Randys superfina teckning på kroppen. Han ser nästan ut som ett konstverk tycker jag! =) Det roliga är att när man klappar honom blir de stickelhåriga partierna elektriska men inte de svarta, så han får små mohikankammar på ryggen. =)


Men är det Edvard Munchs Skriet, en mask från filmen Scream, eller en helt vanlig alien som han har precis över nacken??


Sen till allvaret: ;) Som ni vet så är ju Randys klor tillfälligt satta ur spel, men eftersom vi vet att detta endast rör sig om en kort tidsfrist övar vi nu för fullt med att pilla på hans tassar och göra honom bekväm med det - inför dagen då vi själva eller ett nytt hem kommer att vara tvungna att utföra klippningen. Filmen nedan behandlar detta område med ganska gott resultat.


Ett annat svårklappat område (som inte är av samma praktiska betydelse men ändå) är magen. Alla som har klappat en katt på magen när den ligger ner vet att det är väldigt lätt hänt att hela katten plötsligt slår ihop till en handfälla. Det har dels med reflexer att göra, men är också en förtroende- och en vanefråga. Som synes här på filmen nedan har vi en bit kvar där, men övning ger färdighet så det är bara att pilla på. =) (Han biter inte hårt alls och verkar heller inte ta illa upp, så det är en bit på vägen!)

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards