jourhem

Alla inlägg under maj 2009

Av Johan och Johanna - 23 maj 2009 16:31


Idag blir det bara ett litet inlägg från frukosten imorse, där Misha testar tankekraftens inverkan på verkligheten:


Kom nääääärmare lilla smörgås...

 

Av Johan och Johanna - 22 maj 2009 14:46


Finns det något mysigare än att krypa upp i en säng med alldeles rena lakan? Yxel är alltid med och hjälper till att byta sängkländer (det tar bara lite längre tid än det skulle gjort annars), men Randy väntade tills det var klart innan han gosade in sig.


Mjukt och mysigt! Perfekt för en middagslur.


Vi har paxat den här.


Titta vad rart att Yxel låter Randy använda honom som huvudkudde! Det funkade i säkert tre minuter innan Randy bet Yxel i bakbenet så han gick. =(


Av Johan och Johanna - 21 maj 2009 20:45


Häromdagen hittade vi det som fanns kvar av Herr Fuling, och det var sannerligen en deprimerande syn. För förutom fot-och-nos-stympningen hade han nu även blivit skaplerad, och hans karriär som bitleksak måste betraktas som över. Därför inhandlade Johan idag:


Voilà! Nous vous présentons: La Fru Anskrämlig!


Fru Anskrämlig kommer säkert att bli en lika trogen och kortlivad bekantskap till Randy som Herr Fuling var, och hon piper precis lika enerverande när man tuggar på henne som sin föregångare. En klart värdig efterträdare med andra ord!


Jo det här kan nog funka...

 


Av Johan och Johanna - 20 maj 2009 23:31


Idag var hela jourmattes familj på middag eftersom mattemor fyllde år. En stor fin bukett blommor fick mattemor. När vi sen satt allihopa ute på balkongen och skålade i godan ro hördes mattebrors röst inifrån lägenheten:


-Randy är på bordet. Han tycker om blommorna. Nu kräks han.


Och det var precis vad som hade hänt:


På fina duken. Mums för att äta middag där sen...


Aptitlig herre det där.


Jo men dom var goda ett tag...

   

 

Av Johan och Johanna - 19 maj 2009 21:02


Undrar om de står och hänger på dörren på insidan och bara väntar? =)



Av Johan och Johanna - 18 maj 2009 22:31


Dagens att-göra-lista


Rulla sig i smuts på balkongen   X

Dricka lite vatten från duschgolvet   X

Sova en stund i husses garderob   X

Tugga sönder en öronpropp   X

Möta matte vid dörren efter jobbet   X

Reta gallfeber på Svarta Damen   X

Undvika spö av Svarta Damen   -

Möta husse vid dörren efter jobbet   X

Busa som en galning med storebror   X

Gos-och-spinn med tvåbeningarna   X

Festa hela natten   (to come)

 

  

Fullt upp på dagarna

 

Av Johan och Johanna - 17 maj 2009 20:56

 


Dagen inleddes med lojt slappande på balkongen för både folk och fä, störtskönt. Men sen var det dags för besök, som förutom mycket nöje även innebar en hel del nytta! För trots att Randy dagligen gör en massa framsteg är det ändå mest mig och Johan han träffar, och de gånger det har varit gäster på besök har han hållt en rätt låg profil. Så därför blev vi jätteglada när en av jourmattes kompisar ville boka in en date med Randy för att träffa honom och socialisera lite!


Först var Randy otroligt skeptisk över all uppmärksamhet, han fräste och sprang och gömde sig. Men mattekompis lät sig inte avvisas så lätt, så efter några försök tinade Randy slutligen upp:


Först klapp med pensel under bordet, sen vågade han sig fram!


Och så slutligen, med lite draghjälp från Yxel:

 

Modig och duktig!


Jättelyckad dag, då Randy har övervunnit ännu en rädsla! Bra jobbat båda två! ;) Sen fick vi en alldeles otrolig bild av Randy, han kan verkligen se helknasig ut när han vill! =)

 

Jag ser farligt sjöodjur med pucklar...


Av Johan och Johanna - 16 maj 2009 18:45


Först en bild som visar Randys superfina teckning på kroppen. Han ser nästan ut som ett konstverk tycker jag! =) Det roliga är att när man klappar honom blir de stickelhåriga partierna elektriska men inte de svarta, så han får små mohikankammar på ryggen. =)


Men är det Edvard Munchs Skriet, en mask från filmen Scream, eller en helt vanlig alien som han har precis över nacken??


Sen till allvaret: ;) Som ni vet så är ju Randys klor tillfälligt satta ur spel, men eftersom vi vet att detta endast rör sig om en kort tidsfrist övar vi nu för fullt med att pilla på hans tassar och göra honom bekväm med det - inför dagen då vi själva eller ett nytt hem kommer att vara tvungna att utföra klippningen. Filmen nedan behandlar detta område med ganska gott resultat.


Ett annat svårklappat område (som inte är av samma praktiska betydelse men ändå) är magen. Alla som har klappat en katt på magen när den ligger ner vet att det är väldigt lätt hänt att hela katten plötsligt slår ihop till en handfälla. Det har dels med reflexer att göra, men är också en förtroende- och en vanefråga. Som synes här på filmen nedan har vi en bit kvar där, men övning ger färdighet så det är bara att pilla på. =) (Han biter inte hårt alls och verkar heller inte ta illa upp, så det är en bit på vägen!)

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards