jourhem

Alla inlägg under juni 2009

Av Johan och Johanna - 5 juni 2009 23:23


Ibland ryker katterna såklart ihop. När Misha och Randy någon gång kommer ihop sig är det på allvar även om ingen av dem tar i nåt vidare värst. Men när Yxel och Randy slåss är det nog ungefär hälften lek och hälften småsurt, och rivåbit blandas med försonande tvätt. Och det pendlar från sekund till sekund så det är inte lätt att hänga med i svängarna. =)


Svårt med svängmedhäng.

Av Johan och Johanna - 4 juni 2009 19:22


Jag ska nu låta några bilder berätta en historia med tåförtecken som utspelade sig här på förkvällen: (Tyvärr är bilderna av dålig kvalitet eftersom de är fotade med mobilkameran)



Leken fick ett abrupt slut när Randys sylvassa tand borrade sig igenom strumpan och in i min fot. Snipp Snapp Snut.


Men något väldigt rörande utspelade sig kort därefter - alla tre i någon slags harmonisk samklang med varandra, lägg särskilt märke till Randys hänförda blick, och den skeptiska blick som tittar tillbaka på honom. =)


Får sova med Svarta Damen! Total lycka!


Tyvärr fick även denna historia efter inte alltför lång tid ett slut, då Randy försökte sig på att borra in huvudet i Mishas päls för lite förhöjd mysfaktor.


Av Johan och Johanna - 3 juni 2009 23:06


Idag var hussekompis upp en sväng i lägenheten, och Yxel som älskar allt och alla var genast framme och strök sig och snodde kring benen och hade sig. Och då vågade Randy komma fram och hälsa! Fastän hussekompis precis hade kommit in genom dörren och och de aldrig hade setts förut. Hussekompis visade sig vara en lyhörd kattmänniska, så mötet gick hur bra som helst, med nos på handen! Duktiga Randy! (Och duktiga duktiga Yxel som visar Randy vägen till interaktion med människor...)


Yxel lär ut det mesta. Här - posen "banankatt", älskad av många. Randy iakttar hänfört.

Av Johan och Johanna - 2 juni 2009 21:35


Randy har tyvärr skaffat sig samma fula ovana som Yxel har, nämligen att smyga på Misha när hon går på lådan. Den som smyger (om det nu är Yxel eller Randy, tack och lov har de inte slagit sig ihop till nån koordinerad liga än) ligger utanför dörren in till kattoaletten, och när Misha är klar och ont anande (för hon har varit med förr) kommer ut genom dörröppningen hoppar smygarkatten fram och ropar "BU!". Och då blir stackars Misha full av spring och kastar sig in under matbordet med smygarkatten i hälarna. Inte särskilt rofyllt att gå på lådan i den här familjen alltså.


Så idag låg Randy på bästa smygarplats och väntade tålmodigt då det plötsligt hördes en massa konstiga ljud inifrån toaletten. Misha har nämligen haft problem med hårbollar i några dagar nu - hon fäller som en tok - och nu var alltså en av dessa hårbollar på väg upp. Hon hostade och harklade och spottade och det var ett väldigt liv därinne. Jag tänkte att jag skulle lyfta bort Randy så Misha åtminstone bara hade ett problem åt gången, men när jag närmade mig honom pep han kvickt in på toaletten istället. Misha satt i en av lådorna och var säkert blå i ansiktet under pälsen av allt kiknande. Och så Randy då som bekymrat kom framtravande för att se efter vad som var fel. Stackars Misha, hon stirrade vildsint på Randy och försökte hämta tillräckligt med luft för att fräsa åt honom, men varje gång hon drog efter andan drabbades hon av en ny hostattack. Ni vet hur katter tar i med hela kroppen när de hostar och hackar sådär, hon hade inte ens en tass ledig att vifta åt honom med. Så jag fick fösa ut Randy som efter det tittar på Misha med ny respekt i blicken, något konstigare har han aldrig sett. =)


Svarta damen låter konstigt tycker både Yxel och Randy

 

Ovido - Quiz & Flashcards