jourhem

Alla inlägg den 29 juni 2009

Av Johan och Johanna - 29 juni 2009 21:35



Vi åkte med Randy till Kattstallet idag. Han var så duktig och gick in i buren med bara lite små protester, inte alls som den gången då vi skulle till veterinären. Bilresan var en av de varmaste i mannaminne tror jag, folk har tydligen inte haft vett att gå på semester än så det tog oss 40 minuter att åka den korta vägen till Kattstallet i rusningstrafiken. Randy sa nästan inte ett ord under vägen, men jag tror han var glad åt fläktarna i bilen som blåste svagt in i hans bur.


Framme på Kattstallet blev Randy väl emottagen, och han får dela bur med sin mamma Strävsamma och Pooki (det är ingen bur egentligen utan en galleravdelning i en korridor). Det var bara Pooki hemma i buren när vi kom, men det verkade som att de kände igen varandra fast Randy ville inte lämna buren. Han fick med sig en filt härifrån för vi tänkte att det kanske kan vara skönt för honom att känna den lukten som han nu har vant sig vid som hemma.


En kvinna som jobbar på Kattstallet pratade lite med oss, hon har tagit Ösmokatterna till sitt hjärta och läser högt för dem om dagarna, leker med dem och övar dem i klapp. Det känns toppen att Randy ska få så mycket omvårdnad och omtanke!


Vi satt i buren med Randy tills Kattstallet skulle stänga, och då kom tårarna såklart. Jag orkar inte skriva om det och det finns väl egentligen inte så mycket att säga mer än att det var mycket jobbigare än vad jag hade trott att det skulle vara att lämna Randy. 


Vi planerar ett återbesök till honom om en vecka, och kvinnan som ägnar sig åt Ösmokatterna tog mitt telefonnummer och lovade att ringa om några dagar för att berätta hur det går för Randy. Så det kommer att bli några uppdateringar här på bloggen även framöver.


Till sist vill vi tacka er alla läsare som har hängt med på Randys resa, för alla era uppmuntrande ord och kloka synpunkter! Det har varit jättekul att vara jourhem även denna gång, och om det blir aktuellt igen framöver - antingen med Randy i höst eller med andra katter - så öppnar bloggen igen! =)


Lev väl!


Johan & Johanna

Yxel & Misha


Hejdå!

 

Ovido - Quiz & Flashcards