jourhem

Alla inlägg den 23 april 2009

Av Johan och Johanna - 23 april 2009 19:22


Häromdagen hörde Kattstallet av sig, de hade pratat med Randys upphittare Ingrid som kunde tänka sig att bidra med lite bakgrundshistoria! Jättekul!

Katten Māmmas (sedermera Strävsamma) dök upp hemma hos Ingrid vid hennes hem i Ösmo. Mammas var kanske 6 månader då. Ingrid gav Māmmas mat och hon fortsatte att komma. En dag hade hon med sig sin son, Pooki. De är som ni kan se väldigt lika, och båda fortsatte att komma tillbaka till Ingrid och få mat.

Ungefär ett halvår senare satt Māmmas i Ingrids stol utomhus och höll på med något, hon gungade fram och tillbaka. Ingrid tänkte att hon kanske var sjuk, men när hon gick ut för att undersöka saken så låg kattungen Randy där i stolen. Det visade sig att Māmmas hade två kattungar till, Prickan och Grållis (sedermera Wall-E). Fem katter att mata och ta hand om, vilket Ingrid gladeligen gjorde. (Vilken tur för alla hemlösa katter att det finns sådana människor.) Hon gav kattungarna uppblött torrfoder men till skillnad från de stora katterna kunde de inte dricka vatten ur poolen, de var alldeles för små. =)

När Māmmas tröttnade på att vara förälder tog Pooki över, och Ingrid tror att han kan vara pappa till kullen också. Sådant är ju rätt vanligt och till skillnad från hos oss människor så verkar inte det spela så stor roll för katter med korskopplingar i familjeträdet.


Ingrid har kunnat klappa alla kattungarna och hon beskriver Randy som en "gulltuss" när han var unge. =) Jag har faktiskt lyckats hitta några bilder på nätet från när Randy var mindre. Bilderna hör till en blogg som nu tyvärr verkar vara nedlagd. Jättesöta va! =)

 
Alla katterna fick så småningom komma till Kattstallet i Åkeshov. Randys bror Wall-E har fått flytta till ett eget hem, och även hans syster Prickan kommer att få flytta imorgon faktiskt! Så roligt att det har ordnat sig för dem. Nu är det bara Randy kvar från kullen, samt Strävsamma och Pooki som båda finns på katthemmet i Åkeshov. Vi håller tummarna för att de snart också hittar sina alldeles egna hem!


Det var historien om Randy och hans familj - Ingrid, om jag fick något fel här får du höra av dig så korrigerar jag. =)

Tack Ingrid för berättelsen!


Min barndom!


Ovido - Quiz & Flashcards